به همت دادستان بوکان و محیط زیست بوکان؛

از تخریب زیستگاه میش مرغ در بوکان جلوگیری شد

سرویس موکریان_ رییس اداره محیط زیست شهرستان بوکان گفت که با همراهی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان از تخریب زیستگاه میش مرغ جلوگیری کردیم.

 سرویس موکریان_ رییس اداره محیط زیست شهرستان بوکان گفت که با همراهی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان از تخریب زیستگاه میش مرغ جلوگیری کردیم.
حسن  معروف پور حسن معروف پور

«اسماعیل بازیار» روز سه شنبه ۱۷ مردادماه در گفت و گو با خبرنگار زریان موکریان گفت: خوشبختانه با پیگیری و اقدام به موقع و موثر اداره حفاظت محیط زیست بوکان و همراهی دادستان محترم شهر، جلوی تخریب زیستگاه میش مرغ گرفته شد.
وی افزود: افرادی تلاش داشتند با فاضلاب خام زمینهای دیم دشت سوتاو حمامیان را به مزرعه آبی تبدیل کنند.
بازیار خاطر نشان کرد: موضوع انتقال آب به دیم‌زارهای دشت سوتاو یا احداث چاه در این اراضی با هدف تبدیل کشاورزی دیم به آبی یکی از تهدیدات آتی زیستگاه میش‌مرغ به شمار می‌آید که تیزبینی ماموران یگان حفاظت محیط زیست بوکان تا کنون مانع از آن شده است.
وی از کشاورزان درخواست کرد که  از تبدیل دیم‌زارها به کشاورزی آبی (با هر نوع منبع آب) در دشت سوتاو خودداری کنند. این اقدام ضمن تغییر در بافت خاک و شوری خاک و تشدید بیشتر منابع آبی، از نظر قانونی ممنوع بوده و می‌تواند ضرر و زیان مالی فراوانی به همراه داشته باشد.
رییس محیط زیست بوکان در پایان گفت:  بعلاوه تبدیل دیم‌زارها به مزارع آبی موجب تخریب زیستگاه میش‌مرغ‌ها (چیرگ) هم می‌شود. میش‌مرغ‌ها تنها در دیم‌زارها جوجه‌آوری می‌کنند و از اراضی با آبیاری بارانی پرهیز می‌کنند.
پیشتر ، «مهدی نبی یان» مدیر پروژه مشارکتی حفاظت میش‌مرغ در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه سه صد ا و سیما پخش شد از یک اتفاق عجیب در آخرین زستگاه میش مرغ (چیرگ)  در بوکان خبر داد و گفت:اخباری شنیدیم که شبانه طول شش کیلومتر در زیستگاه میش مرغ در بوکان لوله کشیدن تا با استفاده از آب فاضلاب زمینهای دیمی خود را به آبی تبدیل کنند.
 وی افزود: زمینهای کشاورزی که میش مرغ در آن تخم گذاری می کند زمینهای دیمی است که گندم با آب باران رشد می کند و اگر این زمینهای دیمی به آبی تبدیل شود دیگر میش مرغ جوجه آوری نمی کند و زیستگاه خود را از دست می دهد.
نبی یان ضمن اشاره به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در سالجاری گفت: این افزایش قیمت سبب شده که کشاورزان برای افزایش محصول خود با استفاده از آب فاضلاب زمین خود را به آبی تبدیل کنند.
 «میش‌مرغ»؛ پرنده‌ای که به نام «عروس بوکان» شناخته می‌شود، گونه‌ایست که جمعیت آن در ایران به ۱۹ قطعه رسیده  که در پناهگاه حیات وحش دشت «سوتاو حمامیان» زندگی می‌کنند.
  میش‌مرغ  که در زبان کردی به عنوان «چیرگ» شناخته می شود از خانواده میش‌مرغ شکلان است. از این خانواده سه نوع پرنده مختلف وجود دارد که دو نوع دیگر آن به جز میش‌مرغ، هوبره و زنگوله بال هستند. وضعیت میش مرغ درمیان آن‌ها از همه نامناسب‌تر است.  
#میش_مرغ #چیرگ #بوکان #اخبار_بوکان #زریان